Docenten

no image here!

Victor Borkent

Trompet, Bigband, Vocal Jazzcombo’s, Mainstream Combo’s, South of the Border en Jazz for Kids.

Victor Borkent studeerde in 1985 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als uitvoerend musicus trompet en jazz-pedagogiek.

Victor heeft gespeeld met the Glenn Miller Revival Orchestra, La Pat, Hang On To Your Hat, The Strangers , Zampano, Salsa d’Amsterdam, Orchestra Sonora and Latin Blue, solist bij koor The Dutch Voices, New London Choral van Tom Parker, Bill Baker’s Big Band, the New Orleans Syncopators, mariachi orkest Los Gravilanes, Orchesta Glenn Weisz, Marabunta en Salsa Orchestra Paysa, the Highlight Jazz Orchestra, Greetje Kauffeld, Rachel Gould, Bart van Lier, Toon Roos, Benny Bailey, Ferdinand Povel, Ruud Breuls, Jean Toots Tielemans en vele anderen.

Sinds 1986 is Victor trompetdocent en ensembleleider aan het Koorenhuis te Den Haag.
Hij gaf les op de muziekschool Utrecht en was bandcoach op TU in Delft. Victor is sinds 1995 werkzaam bij muziekvereniging ‘St. Caecilia’ in Voorburg alwaar hij de trompetlessen verzorgt en leiding geeft aan een kinderorkest en de bigband ‘Straight Life’. De jongerenbigband van de VHJO (Vereniging Hofstad Jeugd Orkest) staat sinds 2010 onder zijn leiding.

Zie www.victorborkent.nl
 
no image here!

Maaike den Dunnen

Vocal jazz combo’s

Maaike den Dunnen studeerde jazz-zang bij Fay Claassen (Codarts Rotterdam, bachelor) en Dena DeRose (University of Music, Graz, master). Met één voet staat ze stevig geworteld in de traditionele jazz, met de andere slaat ze nieuwe wegen in.

Met haar eigen muziek en teksten tourt ze veelvuldig in binnen- en buitenland. Ze nam twee albums op als bandleider met topmusici, welke lovende recensies kregen (o.a. in het Downbeat Magazine). Deze albums brachten haar in tien landen in prestigieuze jazz clubs en op grote festivals (o.a. Ubud Village Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Jazzclub Unterfahrt). Ze was finaliste in de European Jazz Competition, won twee eervolle vermeldingen in het Downbeat Magazine (USA) en vertegenwoordigde Nederland in het European Jazz Orchestra. Ze werkt(e) samen met o.a. Frans van Geest, Karel Boehlee, Mario Gonzi en Renato Chicco.

Maaike is een zangeres die niet alleen zingt, maar ook schrijft, arrangeert en piano speelt. Naast een passie voor muziek heeft ze een passie voor lesgeven. Ze is een geïnspireerde en toegewijde docente, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en Codarts (Rotterdam).

Voor muziek en meer informatie, zie: www.maaikedendunnen.com
 
no image here!

Uli Glassmann

Combo jazzstandards, Combo jazz-workout, ritmesectie-klas, Combo fifties jazz, Jazz for Kids (Cobra methode).

Uli studeerde van 1993 tot 1996 aan de Musikhochschule Heidelberg-Mannheim met hoofdvak klassiek contrabas en bijvak piano.

In 1996 verhuist hij naar den Haag en begint zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium met hoofdvak jazzcontrabas bij Hein van der Gein en Frans van der Hoeven. In 1999 behaalt hij het diploma docerend musicus en studeert af als uitvoerend musicus in 2001.

Sedert zijn komst naar Nederland heeft Uli zich in het Nederlandse jazzlandschap geprofileerd als bassist in de meest uiteenlopende bezettingen. Hoewel de jazz zijn voorliefde heeft is, Uli ook te vinden in klassieke ensembles en popgroepen. Hij speelt daarnaast ook wereldmuziek en hedendaagse muziek.

Als optredend musicus heeft Uli tot in de verste uithoeken van het Europese continent gespeeld.

Uli is docent contrabas, muziektheorie en ensembleleiding. Hij gaf vele masterclasses en workshops. Van 2001 tot 2008 was hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium. Hij was ook te vinden op het Koorenhuis waar hij regelmatig inviel voor collega’s van de jazzafdeling.
 
no image here!

Natasza Kurek

individuele les en groepsles jazz-zang, improvisatie voor vocalisten, jazz-zangklas, introductie cursus zangtechnieken.

De in Polen geboren jazz-zangeres Natasza Kurek woont sinds 1995 in Nederland en is in 1999 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag.

Ze is actief met haar eigen combinatie, de Natasza Kurek Group en maakt tevens ook deel uit van o.a. Binary Orchid.

Natasza heeft opgetreden op het North Sea Jazz Festival, het Crossing Border Festival en het Rurek Jazz Festival. Ze heeft programma’s gemaakt voor de Poolse Nationale Radio en Televisie, de IJslandse Radio Omroep en de VPRO.

Sinds 2002 werkzaam als docente jazz- en wereldmuziek op het Koorenhuis en vanaf 2006 tevens als docente aan het Koninklijk Conservatorium.

Natasza geeft les aan volwassenen en jazz-enthousiasten vanaf 16 jaar.

Zie http://www.nataszakurek.com
 
no image here!

Alex Milo

Individuele lessen Contrabas, BeBopcombo’s, Jazztheorie, Ritmesectie-klas.

Alex Milo werd op 18 oktober 1961 geboren in Novi Sad (Joegoslavië). Hij studeerde eerst muziektheorie en compositie in Novi Sad. In dezelfde tijd speelde hij met diverse top40-artiesten en Rock Bands uit het voormalig Joegoslavie. Ook was hij co-leider van een Jazz Rock Septet.

Alex verhuisde in 1982 naar Nederland en studeerde tot 1988 aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag bij Victor Kaihatu, John Clayton en Jacques Schols.

Hij speelde voor alle toonaangevende Nederlandse radio en TV zenders. Hij nam LP’s en CD’s op met Doug Sides, Peter King, Benny Bailey, the Don Bennet Quartet, the Big Band of the Royal Conservatory, the Down Town Jazz Band, the New Orleans Syncopators, Domagoj Ralasic, Sander Tournier Trio and Masters of Swing.

Hij begeleide Barry Harris, John Scofield, Frank Morgan, Michael Brecker, Melba Joyce and Steve Gut tijdens tours en workshops.

Alex speelde tevens met Peter Guidi, Rachel Gould, Frans Elsen, Pierro Tonolo, Oscar Zenari, Andrea Papini, Beryl Bryden, Denise Jannah, Jarmo Hoogendijk, Rob Agerbeek, John Engels, Fappy Lafertin, Boris van der Lek, Huub Jansen, Peter Beets, Max Bolleman, Michael Varenkamp, Joke Bruijs, Hans Mantel, Mike Goetz, Bert de Kort, Hans Dulfer, Vince Bennedetti, Rein de Graaff, Rossano Sportiello, Kuno Kurner, Wim Koopmans, Lils Mackintosh, Rob van Kreefeld en the Hague All Stars Big Band.

Alex tourde door Oostenrijk, België, Kroatië, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Nederland, Litouwen, Monte Negro, Rusland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Zwitserland, Tenerife en Amerika (New York).

Alex is in 1988 aan de stedelijke muziekschool van den Haag begonnen als docent contrabas en basgitaar. Na de overgang van Stedelijke muziekschool naar het Koorenhuis heeft Alex uiteindelijk ook de Be Bop combo’s en Modern Jazz Combo’s onder zijn hoede genomen.
 
no image here!

Michiel Münninghoff

Michiel (1975) studeerde piano-jazz aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na zijn afstuderen trad hij veelvuldig op als uitvoerend pianist in binnen- en buitenland. Als muzikaal leider en pianist werkte hij mee aan meerdere theaterproducties, waaronder de musical 'Mamma Mia', 'Five guys named Moe', 'Chicago', 'Je Anne', en 'De Jantjes'.

Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend artiest werkt Michiel als arrangeur en componist. Als arrangeur bewerkte hij onder andere orkestwerken van de Russische componist Sjostakovitsj in opdracht van het Filmmuseum Amsterdam. Daarnaast schreef hij muziek in opdracht van het EYE-Filminstuut Nederland bij zwijgende films. Ook schreef hij soundtracks voor films en muziek voor theater.
 
no image here!

Dan Nicholas

1995 - 1999: Undergraduate studies at New York University. Interdisciplinary study at
Gallatin School at NYU with focus on Literature and Music. Cum Laude graduate.

1995 - 2001: Student of Doctor Barry Harris' New York City workshops in jazz improvisation.

1998 - Present: Jazz Guitarist; Performances with a variety of world class musicians including Barry Harris, Frans Elsen, Ferdinand Povel, Gary Smulyan, Grant Stewart, Dado Moroni, Jeremy Pelt, Gregory Hutchinson, Benjamin Herman, Peter Beets, Gene Jackson, John Ruocco, Ack van Rooyen, John Marshall, Dave Glasser, Ruud Jacobs, and Willie Jones III. Performances at such venues as Ronnie Scott’s, London, De Doelen Rotterdam, Stedelijk Museum, Amsterdam, Anton Philipszaal, Den Haag, De Tor, Enchede, Cork Jazz Festival, Cork Ireland, and many more.

2001 - 2005: Bachelor and Masters studies in Jazz Guitar at the Royal Conservatory in the Hague, Holland. Cum Laude graduate.

2006 - Present: Teacher at “Center for Young Musicians (CYM),” an after school program for advanced young musicians that originated in the “British School of the Netherlands” school system, a largely international network of six schools.

2006 - Present: Organizer of the jazz program at “Pavlov” in Den Haag, featuring some of the best live jazz in Holland.
 
no image here!

Robert Veen (in memoriam)

De oprichter van de Jazzschool Den Haag is op 31 maart 2015 overleden. Wij zullen Roberts persoonlijkheid, inzet en inspiratie bijzonder missen.
 
no image here!

Bob Wijnen

Individuele lessen Hammondorgel

Bob Wijnen (1971) studeerde in 1998 af aan het Koninklijk Conservatorium en staat bekend als smaakvol en avontuurlijk pianist, die een groot deel van de jazzgeschiedenis beheerst. Hij speelde onder meer met Peter Bernstein, Gene Jackson, Dezron Douglas, Ack van Rooyen, Toots Thielemans, Benjamin Herman, Ferdinand Povel en maakte deel uit van tours in de VS, Indonesië, Egypte, IJsland, Ierland, Engeland (Ronnie Scott’s), Griekenland, Duitsland en Oostenrijk. Onlangs nam hij in New York zijn eerste cd als solist op, samen met Peter Bernstein, Dezron Douglas en Billy Drummond.

Geleidelijk ontstond bij Bob de liefde voor het Hammondorgel, dat hij sinds 2002 bespeelt. Het orgel vraagt om een andere aanpak dan de piano en zeker voor cursisten die al piano spelen wordt er aandacht besteed aan de verschillen tussen het bespelen van beide instrumenten.

Zie www.bobwijnen.nl
 
no image here!

Floriaan Wempe

Floriaan hoorde thuis van jongs af aan jazz en vroeg vanaf 5-jarige leeftijd al naar cd’s van Charlie Parker en John Coltrane. Het was vanaf het begin duidelijk dat hij saxofoon zou gaan spelen.

In 2014 studeerde hij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij studeerde bij John Ruocco, Toon Roos en Rolf Delfos. Floriaan is onderscheiden met de Prinses Christina Concours vakjury- en publieksprijs in 2006, de Leidse Jazz Award 2010 en een nominatie voor de prestigieuze Deloitte Jazz Award 2011. September 2012 bracht Floriaan zijn lovend ontvangen debuut-cd "Flo's Flow" uit op Challenge Records met pianist Karel Boehlee, bassist Jos Machtel en drummer Willie Jones III.

Zie www.floriaanwempe.com
 
no image here!

Rene Winter

Individuele lessen jazz/fusion drums, ritmesectie-klas, cursus bigband-drummen/drumpartijen-lezen.

Rene is in 1999 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en speelde tijdens en na zijn studie met vele bekende namen binnen en buiten de Jazzwereld. Zoals Ferdinand Povel, Frans Elsen, Benny Bailey, Rob van Kreeveld, Eef Albers, Greetje Kauffeld, Rob van Bavel.

Rene heeft CD’s opgenomen met o.a. Lils Macintosh, Jazzed to the Max, Tiny Little Big Band, Bas van Lier trio feat. Hans Teeuwen, West Coast BigBand e.v.a.

Hij deed verschillende tours met Wil Salden’s Glenn Miller Orchestra (o.a.Duitsland, Denemarken), the memorial Glenn miller Orchestra (o.a. Frankrijk, Zwitserland), Andor’s Jazzband (early jazz orchestra o.a. Duitsland,Oostenrijk, Slovakije, Hongarije e.v.a.), Denise Jannnah (Zuid-Afrika), Ingram Washington (Italie),en ook met eigen projecten (IJsland, Denemarken, Oostenrijk e.v.a.)

Rene is een all-round jazz-slagwerker met als specialisatie Big Band-drummen.


 
no image here!

Patricia Wisse

Zang, musicianship, improvisatie voor vocalisten

Patricia Wisse studeerde in 2013 als jazz­zangeres af aan Codarts Rotterdam, waar ze studeerde bij Fay Claassen, Harjo Pasveer (zangtechniek), en Jarmo Hoogendijk. In 2015 bracht ze haar debuut­-cd uit, een duoplaat met pianist Juraj Stanik. Patricia heeft gezongen met verschillende bigbands, de all­-female band Alice in Dixieland met o.a. Ellister van der Molen, als speciale gast bij het trio Triple Word met Rik van den Bergh, Durk Hijma en Frans van Geest, en met haar eigen Patricia Wisse Quartet.

In 2015 begon Patricia aan de master Music Education according to the Kodály Concept aan het Koninklijk Conservatorium. In het voorjaar van 2017 zal zij haar onderzoek, naar de toepassing van Tonic Sol­-fa binnen een jazzcontext, afronden.

Patricia heeft individuele zanglessen gegeven bij muziekschool Rootz in Delft en Nootdorp en bij zangschool Zang en Co.

 
no image here!

Hans Witteman

individuele lessen klarinet en basklarinet, klezmer ensembles zoals het NewKlezCollectif

Hans Witteman heeft klarinet gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium. Meteen daarna is hij kamermuziek gaan maken in projecten als Storm, Studio K en Worm. Op dit ogenblik is hij verbonden aan Ereprijs, het orkest voor hedendaagse muziek. Hans maakt ook wereldmuziek zoals klezmer en Balinese gamelan. Sinds 1990 vormt hij met Johan Paap en Dominy Clements het trio Lautareasca. 

Hans gaf vele jaren les aan het Koorenhuis. Zo is ook het NewKlezCollectif ontstaan. Dit is een werkwinkel orkest voor klezmer en wereldmuziek. Het speelt alles wat los en vast zit, zowel geschreven noten als onbewust geïmproviseerde passages! Maak kennis met muziek uit de rijke Joodse traditie. Klezmer wordt ook wel de Jiddische hiphop van een eeuw geleden genoemd.
Naast de wekelijkse repetities op maandagavonden van 20.00 tot 22.00 wordt er regelmatig opgetreden. Ongeveer 10 keer per half jaar waarvan er 5 buiten de muren van het Koorenhuis plaatsvinden.

Zie sites.google.com/site/newklezcollectif/home